Home Предстоящи промени Коли ще могат да се движат в буслентите в Германия

Коли ще могат да се движат в буслентите в Германия

285
0
SHARE

Пакет от мерки, в полза на велосипедистите и електрическите скутери, готви правителството

Всички коли, които превозват най-малко трима души ще имат право да се движат в лентите за автобуси. Освен това услугите за споделено пътуване трябва да бъдат насърчавани, смята транспортният министър Андреас Шойер, който предлага редица промени с оглед по-голяма безопасност и намаляване на вредните емисии от автомобилите.

Промените целят да облекчат придвижването на велосипедите и скутерите, за сметка на традиционните автомобили. Така например глобите за паркиране на тротоара и на велоалеи ще се увеличат 6 пъти и ще достигнат 100 евро.

Електроскутерите, които официално бяха разрешени преди два месеца, но които предизвикаха напрежение заради това, че имат право да се движат по тротоарите, ще получат разрешение да карат също в бус лентите, както и по велоалеите.

Министър Шойер планира мерките да бъдат одобрени от правителството, а след това и от двете камари на парламента и всичко това да се случи до края на тази година.

фото: Инфо-Портал БГ

източник:

https://www.focus.de/politik/deutschland/scheuers-neue-stvo-rettungsgassen-radfahren-und-hoehere-strafen-das-koennte-sich-aendern_id_11032956.html

Още по темата:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here