Home Новини Луфтханза възобновява повече полети от юни

Луфтханза възобновява повече полети от юни

714
0
SHARE

От компанията смятат, че нивото на трафик отпреди кризата няма да бъде достигнато преди 2023 година

Компанията подготвя „забележимо разширяване на полетите“, съобщи изпълнителният директор Карстен Спор на общото събрание на компанията.

Днес стана ясно, че ръководството иска да избегне уволненията за това се обсъждат нови модели като например непълно работно време.

Подробности относно планираното полетно разписание от юни днес не бяха представени. В момента Lufthansa превозва по-малко от един процент от нормалния брой пътници или около 3000 гости на ден. Заради коронакризата филиалите на Групата Austrian, Brussels Airlines и Air Dolomiti прекратиха всички полетни операции от март.

Шефът на Lufthansa коментира и преговорите с федералното правителство за държавна помощ в размер на около девет милиарда евро. Той очаква, че разговорите „ще доведат до успешен завършек“. Никой от компанията „няма интерес към преговорите да се провалят“. Очаква се държавата да се присъедини към Lufthansa като акционер с блокиращо малцинство, т.е. дял от над 25 процента, и ще внесе два мандата в надзорния съвет. Изпълнителният директор иска обаче да попречи на правителството да упражнява твърде голямо влияние. Следователно заемите и участието трябва да бъдат изплатени „възможно най-скоро“.

източник: https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/coronavirus-wirtschaft-aktuell-news-1.4897334

фото: Инфо-Портал бг

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here