Home Работа в Европа Как да си намерите легална работа в ЕС?

Как да си намерите легална работа в ЕС?

1337
0
SHARE

Стотици фирми предлагат различни позиции, за жалост сред тях все още има редица нерегламентирани, които не зачитат правата на работниците

rabota v chujbina

Един обаче от официалните начини е през платформата на Европейската комисия. През този портал всеки един кандидат, търсещ работа, може да намери своя рабодател, при това без да се притеснява, че ще бъде измамен.

Първото условие е за регистрация:

https://ec.europa.eu/eures/eures-searchengine/page/main#/search

Порталът е достатъчно ясно оформен по държави, като те са подредени според свободните места, които са регистрирани към дадения момент. В случая на първо място е Германия, която от години има остра нужда от работна ръка. В последните няколко години броят на обявените незаети работни места достигна до 1 млн.

Германия – обявени стотици хиляди работни позиции

В портала на ЕК в момента има над 825 хиляди възможности.

След като даден кандидат избере потенциалната държава, в която иска да работи следващата стъпка е да избере и съответно какъв тип заетост би го устройвала – на пълен работен ден, почасово или опцията за гъвкавост, която в повечето случаи би могло да означава и работа от дома.

Другите възможности, измежду които също може да се избира са това дали кандидатът търси директен контакт с работодателя или ще ползва услугите на различни посреднически фирми или пък агенции за работа.

Отделен раздел е обособен и за образованието и опита, които има кандидатът за работа!

Успех!

Легални свободни работни места, предлагани от Европейската комисия

Още по темата:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here