Home Новини Стипендия за ученици и студенти с немски език

Стипендия за ученици и студенти с немски език

529
0
SHARE

Еднократна финансова помощ от минимум 500 евро и менторска подкрепа за кандидатстване към немски и други фондации с цел финансиране на цялото академично образование, обявиха от екипа на стипендия „Борис Камиларов“. Срокът за подаване на документите е 7 октомври 2018 г. като могат да кандидастват бъдещи или настоящи студенти до трети семестър от началото на обучението. Сред изискванията е и отличен успех.
Помощта се отпуска за трета поредна година, като досега организацията е подкрепила общо 10 момичета и момчета от различни специалности – право, музика, архитектура и други. Четирима от спечелилите са успели да получат и пълни стипендии.
Стипендията е в памет на Борис Камиларов, активен член на българското студентско общество в Берлин. Мисията на неговите колеги е да бъдат подкрепяни млади и талантливи студенти в началния етап, който винаги е най-труден.
Пълната информация относно актуалната кампания и условията за кандидатствания може да се намери в секция „Кандидатстване“. Там са и формулярите за кандидатстване, както и актуална брошура, която обобщава най-важната информация за 2018 г.
фото: Blätter für deutsche und internationale Politik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here