Home Новини Над 800 000 нови постоянни работни места – коя е държавата?

Над 800 000 нови постоянни работни места – коя е държавата?

1277
0
SHARE

Германия! Само през последната година са открити 808 000 нови постоянни работни места, сочат публикувани правителствени данни. С 25.6 млн. се е увеличил броят на хората, които работят на трудов договор за над 20 часа седмично, със социално осигуряване. Увеличение се регистрира и при работещите на временни договори и нископлатени кадри – те са вече 7.7 млн., като всеки пети германец в трудоспособна възраст принадлежи към тази група.

През месец май стана ясно, че в Германия има 1 милион свободни работни места. Парадоксът е, че безработните са 3 милиона души. Причините за този феномен са много. Една от тях е, че от години германската икономика изпитва остра нужда от квалифицирана работна ръка. Според експертите тази тенденция ще се запази и ще се наложи предприемачите трескаво да търсят работници от чужбина, на които ще заплащат обучението.

Към момента най-много незаети места има в логистиката и складовото стопанство. Строителният бранш също продължава да търси работна ръка. Здравеопазването е отрасъл, където липсват средни медицински кадри и болногледачи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here