Home Новини Френският президент на първа официална визита в България

Френският президент на първа официална визита в България

270
0
SHARE

Срещата ще бъде във Варна, където тече сериозна подготовка по посрещането на Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит Макрон.

Очаква се премиерът Борисов да обсъди отбранителната индустрия по тази причина срещата е във Варна, където се намира корабостроителницата. По програма е предвидено френският държавен глава да посети една от най-големите атракции в морската ни столица – симулатора на корабен мостик в Центъра за интегрирано управление във Военноморското училище във Варна. Тема на разговор също така ще бъде т.нар. „социален дъмпинг“ или нечестната трудова конкуренция, пред която са изправени работниците в цяла Европа заради нископлатените им „конкуренти“ от страните от Източна Европа.

Визитата на Еманюел Макрон в България е част от инициатива за задълбочаване на икономическата интеграция на ЕС. Френският президент ще посети също Румъния и Австрия. Целта на тази обиколка е да събере подкрепа именно в затягането на трудовите изисквания към работниците – проблем, който отдавна поставя рязко разграничение по оста „Изток-Запад“.

След обиколката държавният глава на Франция ще бъде домакин на среща с лидерите на Германия, Испания и Италия. На форума ще се обсъждат реформите в еврозоната, миграцията и сътрудничеството в отбраната, а целта е Франция да заеме водеща позиция при определяне на политиките в евроинституциите.

фото: Süddeutsche.de

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here