Home Новини С цели 18 лева може да се увеличи линията на бедност в...

С цели 18 лева може да се увеличи линията на бедност в България

38
0
SHARE

Предложението е на МС и е публикувано за обществено обсъждане на сайта на Министерството на труда и социалната политика.

Линията на бедност през тази година е 348 лева. Под нея попадат 1 663 668 българи. За следващата година предложението е да се увеличи с 4,3 %. Според доклада на ресорния министър с новата линия на бедност, която ще достигне 363 лв. ще бъде актуализирана и финансовата подкрепа за хора с трайни увреждания и така цитирам: „..ще отговаря на динамично променящата се икономическа среда“.

От края на 2018 г. подходът за определяне на размера на месечното финансово подпомагане на хората с трайни увреждания се промени и съгласно закона размерът на месечната финансовата подкрепа зависи от степента на увреждане и се определя и актуализира спрямо линията на бедност в България за съответната година.

Същевременно в Европа има една държава, в която около 32 % от населението й са милионери. Това е Монако. Там над 12 200 от общо 38 300 притежават състояние над 1 млн. долара, сочат данните на Knight Frank, цитирани от Business Insider. Всички тези богаташи са събрани на площ от едва 1.95 кв. Километра и реално в княжеството не съществува бедност.

Една от основните причини за притока на толкова много богати хора е офшорният данъчен статут.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here