Home Интересно Барак Обама в Мюнхен

Барак Обама в Мюнхен

62
0
SHARE

Бившият американски президент е избрал хотел в района на Централна гара, заобиколен от традиционните търговски обекти и точно до пресечената пътека до Терезиенвизе – мястото на Октоберфест, информира Süddeutsche Zeitung.

В момента в града са десетки сънародници на бившия държавен глава, които се подвизават на световния бирен фестивал – Октоберфест.

И този път обаче лауреатът на Нобеловата награда за мир отлетя отново в неделя следобед след 36 часа в Мюнхен, без да е посетил Терезиенвизи, пише още Süddeutsche Zeitung .

При предишното си посещение в баварската столица преди 3 години той коментира: „Никога не съм бил на Октоберфест в Германия. Това означава, че трябва да се върна. Вероятно е по-забавно, ако не съм президент.“

Дори и да беше посетил мястото на Октоберфест екс-държавният глава нямаше да бъде първият, тъй като събитието вече беше уважено от Бил Клинтън и съпругата му Хилари.

Обама бе в Мюнхен за откриването на панаира „Bits & Pretzels“, на чиято премиера се оказа в зала сред 10 хиляди посетители – изнервящо за Сикрет сървис, които трябваше да отговарят за сигурността на всички заедно с Федералната криминална служба и Мюнхенската полиция.

Макар панаирът „Bits & Pretzels“ да има съвсем кратка история организаторите му винаги успяват да поканят достатъчно известни гости, сред които Кевин Спейси, милиардерът Ричард Брансън, световният шампион от Формула 1 Нико Росберг.

Събитието винаги се провежда в рамките на Октоберфест.

източник:

https://www.sueddeutsche.de/muenchen/oktoberfest-2019-muenchen-obama-wiesn-bits-and-pretzels-1.4620376

фото: Инфо-Портал Бг

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here