Home Новини Скъпоценните бижута от Дрезден в Израел?

Скъпоценните бижута от Дрезден в Израел?

132
0
SHARE

две от откраднатите в края на ноември бижута са били предложени в Израел, съобщава местна фирма за сигурност

Лица, твърдящи, че притежават Белия диамант от Дрезден и нагръдната звезда на Полския орден на Белия орел, искали за всеки от тях по 9 милиона евро. Това е станало в поредица от съобщения по електронна поща.

Информацията съобщи израелската фирма за сигурност CGI Group, наета за издирване на крадците и скъпоценностите след обира в един от най-прочутите музеи на Германия и Европа.

Ударът, извършен на 25 ноември беше изключително бърз и прецизен.

Цялата информация е спроделена с прокуратурата в Дрезден. Електронните писма обаче са били криптирани с различни методи и е практически невъзможно да бъдат проследени.

Израелската фирма, която се ръководи от бившия началник на сигурността на Израел – Джейкъб Пери, търси обирджиите със собствени ресурси. Те смятат, че крадците са имали вътрешен човек от резиденцията в Дрезден, който е помогнал за обира.

По-рано немски медии съобщиха, че хора на изкуството са готови да платят 1.3 млн. евро на извършителите стига те да върнат бижутата обратно.

https://www.merkur.de/welt/dresden-gruenes-gewoelbe-diebstahl-juwelen-raub-einbruch-video-millionen-insider-mitarbeiter-hilfe-zr-13245957.html

foto: mdr.de

Още по темата:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here