Home Новини Оградата, която раздели семейства

Оградата, която раздели семейства

269
0
SHARE

Пограничният район между Швейцария и Германия напомни на времената от епохата на Изтока и Запада

„Любов на граничната ограда“, така е озаглавена статията в изданието Tagesanzeiger.

„Забранени целувки: На германско-швейцарската граница две огради предотвратяват контакт между двойки. Поради кризата с Ковид-19 границата между Констанс и Кройцлинген е затворена. Две огради са проектирани да предотвратяват трансграничния контакт“, информира, ze.tt/

За да поддържат връзка след затварянето на границата, членове на семейството, приятели и познати се срещат тук, като някои дори идват от други кантони. Властите признават: „Понякога на мястото има над 200 души, което беше почти невъзможно за силите за сигурност да се справят.“

Това налага и издиганего на граници.

И така вече над две седмицата хората от Германия и Швейцария се срещат на граничната ограда между Констанц и Кройцлинген. Първоначално територията бе разделена от леки ограждания. Те обаче се оказаха недостатъчни и властите издигнаха за кратко време първата ограда. От този уикенд има втора ограда, която трябва да държи хората на изискваната дистанция от 2 метра.

Двата града, макар да се намират в различни държави, са тясно свързани. Част от хората имат домове от едната страна, но работят в другата част.

фото: https://www.tagesanzeiger.ch/liebe-am-grenzzaun-181496061870

Докога това ще продължи така – властите обмислят възможности за създаване на защитено място, където семействата да могат да се срещнат в поверителна обстановка. Дали обаче така чаканото разхлабване на мерките ще промени ситуацията, предстои да разберем утре за Германия (15 април), когато ще се състои онлайн-конференция на канцлера Меркел с 16-те премиери на провинциите.

източници: https://www.tagesanzeiger.ch/liebe-am-grenzzaun-181496061870

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here