Home Новини Награда за вярна служба – консул или посланик

Награда за вярна служба – консул или посланик

106
0
SHARE
фото: news.bg

Защо не, когато няма кой да се противопостави!?

Всяко чудо ще е за 3 дни.

На четвъртия ще ни хвърлят като на уличните кучета в България друг кокал за глозгане.

Едва ли когато народният мъдрец е възкликнал: „Вместо да му извади очите му изписа веждите“ е имал предвид, че в далечното бъдеще тази поговорка ще се окаже ключова за политическата класа.

Пламен Георгиев, вече бивш шеф на антикорупционната комисия, заминава на „почивка“ във Валенсия. Там, макар да няма абсолютно никакъв опит като дипломат той ще бъде генерален консул. Мотиви за това назначение естествено няма. Кой ли е длъжен да дава обяснения и на кого?!? Да не би България да е изборна държава?!?

Ако случайно сте забравили кой е Георгиев – онзи същият – с имотните сделки, накратко наричан „Апартаментгейт“, който уж за да запази честта и достойнството на едната партия подаде оставка.

Само четири дни по-рано Висшият съдебен съвет го реабилитира като възстанови Георгиев като прокурор в специализираната прокуратура. Явно обаче това е малък залък за заслугите му.

Практиката да се изпращат посланици или консули зад граница, които нямат никакъв дипломатически опит, но пък очевидно имат други „заслуги“, се прилага от години и от всички правителства без изключения. В случая с посланиците задачата на политиците е малко по-сложна, тъй като се изисква съгласуване между правителство и президент. За генералните консули обаче това не важи и в случая Георгиев заминава без значение дали има одобрението на президента Румен Радев.

Като генерален консул той ще отговаря за областите Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови, в които има сериозна българска диаспора.

Честито на сънародниците там!

заглавно фото: Българи в Испания и по света

коментар: Димитрина Пандурова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here