Home Спорт Медиите в Германия за мача България-Англия

Медиите в Германия за мача България-Англия

1874
1
SHARE

Широк медиен отзвук намери футболната среща в почти всичи електронни и печатни медии във Федералната република. За жалост с поредния негативен и грозен скандал.

Още вчера телевизионните спортни новинарски емисии започваха с темата и поведението на българската агитка. Не беше подминато и поведението на Бойко Борисов, който цитирам: „поискал персонално оставката на шефа на БФС Борислав Михайлов“.

Днес темата е продължена и в печатните издания. ZDF, Билд, Ди Цайт, Шпигел, Сюддойтче цайтунг всички коментират какво ще бъдат последстивята оттук нататък, прикрепяйки снимка с хитлеристкия поздрав.

Билд публикува и видео с извинението на Красимир Балъков, който преди години играеше именно в Германия.

https://www.bild.de/sport/fussball/fussball/em-2020-uefa-klagt-bulgariens-verband-nach-england-schande-an-65370248.bild.html

УЕФА обвинява футболната асоциация на България като коментира, че я заплашва тежка глоба след расистките изяви на някои български фенове срещу Англия. Английската асоциация също трябва да отговори, отбелязва Шпигел. Според дисциплинарните правила на УЕФА, сега българите са заплашени от игра без зрители и глоба от 50 000 евро. Санкцията може да бъде още по-висока, тъй като българските привърженици вече предизвикаха расистки инциденти в първия мач на 10 юни в Прага, поради което в квалификацията за европейско първенство срещу Чехия на 17 ноември 3000 места трябва да останат празни, допълва още изданието.

Да припомним, че срещата България-Англия се игра на 14 октомври на стадион Васил Левски в София. Страната ни претърпя на тежкото поражение от 0:6 и не стигаше сякаш това резилно представяне, за да започнат расистки викове и маймунски викове от публиката, допълнени с хитлеристки поздрави. В 28-ата и 43-ата минута мачът беше на път да се прекъсне, но гостите решиха все пак да продължат да играят.

източници: https://www.spiegel.de/sport/fussball/rassismus-uefa-leitet-verfahren-gegen-bulgariens-verband-ein-a-1291746.html

https://www.zeit.de/sport/2019-10/rassistische-fans-bulgarien-fussball-verband-uefa-anklage-em-qualifikation

заглавно фото: https://www.tagesschau.de/ausland/uefa-rassismus-bulgarien-101~magnifier_pos-0.html

1 COMMENT

  1. Прегледайте архивите от световното първенство по футбол през 36г., същата Англия и не само нея с какъв поздрав се обръщат към публиката? Не се съди нещо, което не влияе на обществото.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here