Home Спорт Парад на ретромотори в Бавария

Парад на ретромотори в Бавария

287
0
SHARE

Десетки машини бяха докарани на ход от страстни почитатели на ретровозилата. Сред моделите можеше да се видят Харли Дейвидсън, БМВ, както и мотори с кош, които се използват през първата половина на ХХ век.

Мястото на парада бе в Обербайерн – до замъка Hohenkammer. На дву-и три-колките дойдоха да се насладят основно хората от близките села.

Истинса находка за вещите бе мотоциклет на фирмата Bock & Hollender, която е създадена още през края на XIX век – 1896 г. във Виена. Първият мотоциклет e от 1904 г. и има едноцилиндров двигател с 2.75 к.с. Такъв тип мотор през май 1909 г. печели сребърен медал Международното изпитателно шофиране на Voiturette от Виена през Триест и Клагенфурт. През април 1911 г. от тази компания възниква виенският автомобилен завод.

фото: PicClick

Един от моторите с кош пък е от далечната 1919 – отбелязва точно 100 години. Всички детайли по него са рециклирани с удивителна прецизност – от клаксона до позлатения фар.

Безспорно погледите на публиката бяха приковани и в старите модели Харли Дейвидсън – три на брой, на над 100 години. Подобен модел на търг в Лас Вегас достигна до продажна цена от над 122 хиляди долара.

Историята на една от най-известните марки започва още през 1903, когато братята Дейвидсън и Уилям Харли създават първият мотор.
“Живей, за да караш – карай за да живееш!” – това е култовото мото на Харли Дейвидсън, под което се подписват всички запалени фенове на марката.

Неотдавна „Харли-Дейвидсън“ произведе и най-луксозния мотор на всички времена – Blue Edition с искрящ син екстериор Този единствен по рода си мотор се отличава с позлатени винтове и степенки, ръчки и фар с 360 инкрустирани диаманта. Машината струва завидните 1 888 000 швейцарски франка (над 1,6 млн. евро), което я прави най-скъпия мотоциклет в света.

Подобни мотори днес е трудно да се намерят, а и цените, на които могат да се закупят са доста високи.

Почитателите на ретровозилата могат да се информират за всички официални срещи не само в Германия, но и в Европа на специалния портал.

автор текст и снимки: Димитрина Пандурова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here