Home Предстоящи промени И реакцията не закъсня – българите срещу новия консул във Валенсия

И реакцията не закъсня – българите срещу новия консул във Валенсия

198
0
SHARE

Българската общност във Валенсия е недоволна срещу назначението на Пламен Георгиев за Генерален консул. Ответната реакция е мотивирана с това, че „…на нас ни трябва професионална, компетентна и загрижена консулска защита и подкрепа, защото мнозинството сме трудещи се граждани, а не престъпници”.

Сънародниците поставят и три много важни въпроса относно назначаването:

  • Проведен ли е конкурс
  • Има ли новият консул съответното образование
  • Какви чужди езици владее Пламен Георгиев.

И накрая отново към правителството: „Като взехте това решение замислихте ли се какво ще стане с имиджа на България след като един от дипломатите ѝ има съмнително съвсем близко минало? А за нас замислихте ли се? Или ние не сме фактор, с който да се съобразявате? Очакваме с нетърпение Вашите отговори, защото вече минахте всички граници на етиката!”

Българската диаспора е отворила и петиция срещу назначаването на Георгиев на държавната длъжност. Само за по-малко от 12 часа тя е подкрепена от над 80 души. Според официалната статистика около 300 хиляди българи живеят в Испания. В тези данни не влизат лицата, които са с български корени, но са приели испанско гражданство или децата, които са родени в кралството. Предполага се, че над 30 хиляди са сънародниците, които живеят във Валенсия и Балеарските острови – територията, за която отговаря генералното консулство на България, ситуиирано във Валенсия.

Ще последва ли реакция от страна на Министерството на въшните работи – предстои да видим!

https://www.peticiq.com/signatures.php?tunnus=237263&page_number=7&num_rows=10

източник: https://worldbg.eu/

колаж: Инфо-Портал Бг

Още по темата:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here