Home Новини Жена-камикадзе се взриви в Тунис

Жена-камикадзе се взриви в Тунис

250
0
SHARE

При бомбения атентат са ранени 20 души, сред които две деца и 15 полицаи.

булевард Бургиба, Тунис

Това е първото нападение от 2015 г. насам в Тунис. Нападателката се казва Муна Гебла, родена в областта Махдия през 1988 г. Тя е носела колан с малко количество експлозиви, като се е взривила в близост до полицейски коли на централния булевард Хабиб Бургиба в столицата Тунис. При обиск в дома й са намерени и планове за нападението, съобщават световните агенции. В хода на разследването е установено, че жената е имала връзка с Ислямска държава. Семейството й също е задържано за разпит.

37 души загинаха при последния атентат в страната бе през юни 2015, още толкова бяха ранени. Тогава нападението бе в хотел в курортния град Сус, а сред жертвите имаше туристи от Германия и Великобритания. След този удар, който бе вторият за 2015 (в началото на годината при нападение в музей в столицата Тунис бяха убити 22-ма туристи) правителството засили мерките за сигурност. Една от тях бе създаването на туристическа полиция, засилени мерки по всички хотели и атракционни съоръжения, както и допълнителни мерки на летищата, съобразени с всички европейски норми.

На всеки два часа патрулна кола обикаля плажната ивица в курорта Порт ел Кантуи, Тунис
На търговците на плажа е забранено да прредлагат стоката си между чадърите, полицията наблюдава и това

Африканската държава е популярна туристическа дестинация в много европейски държави, заради прекрасните си плажове, добро обслужване и конкурентни цени.

Вече няколко години охраната и сигурността в Тунис е на много високо ниво.

превод и фото: Димитрина Пандурова

Градът на влюбените, на художниците, на поетите – синьо-белият град

Експлозив на коледен базар в Потсдам

Предотвратен терористичен атентат в Германия

В Германия арестуваха шестима сирийци, заподозрени в организиране на атентат

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here