Home Новини Експлозив на коледен базар в Потсдам

Експлозив на коледен базар в Потсдам

810
0
SHARE

Германската полиция откри взривното устройство в петък вечер до аптека, в центъра на града и в близост да базара. Пакетът е бил с размери 40 на 50 см., унищожен е при контролирана експлозия.

Всяка година в навечерието на коледните празници в Германия се откриват около 2600 базари. Миналата година тунизийски ислямист се вряза с камион в коледния базар в столицата в Берлин, при който загинаха 12 души, а повече от 70 бяха ранени. По тази причина мерките за сигурност са затегнати в национален мащаб, а в Потсдам ще има повече патрули през първия уикенд на Адвент, съобщават днес местните медии.

Същевременно разследването продължава като до късно снощи следователи бяха на място. Жителите в района можеха да се завърнат обратно в домовете си след като кучетата за откриване на експлозиви не откриха нищо подозрително.

Министърът на вътрешните работи коментира, че е твърде рано да се говори за атака на коледния базар, не се изключва и възможността за политически мотив.

Полицията издирва подателя на пакета, като не е изяснено дали той не е бил доставка за аптеката, до която е намерен.

Разследването продължава от държавната криминална полиция, в която има специалисти в областта на експлозивите.

Базарът в Потсдам днес трябва да възстанови нормалната си работа.

информация и фото: https://www.morgenpost.de/brandenburg/article212715229/Mehr-Polizeistreifen-nach-Bombenalarm-in-Potsdam.html

заглавно фото: FAZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here