Home Анализи Септември на море в България

Септември на море в България

129
0
SHARE

Българското Черноморие никога не е предлагало толкова евтини нощувки

Днес е вече 34-ти август, както напоследък често се шегуват българите в социалната мрежа. Юни и юли бяха дъждовни, но пък авгугст връхлетя с истински горещини, които все още продължават. Това стана повод за „промяна“ на календара. Или отброяването вече не върви по линия – 4 септември, а 34-ият ден на август, в който термометрите ще надхвърлят за пореден път 30 градуса. Топъл се очератава да бъде целият месец, а какво по-добро време за море от септември. Спокойствие по плажа, макар тази година това да не беше сред неудобствата – дори напротив!

На пръв поглед това е изгодно за потребителя, но всъщност е знак, че нещата за пореден път не са както трябва. Проверка на Инфо-Портал Бг установи, че е далеч по-изгодно да си резервираш няколко дни на първа линия на морето, отколкото няколко дни в някое малко селце, предлагащо минерални извори.

Така например в седмицата 9-15 септември 6 нощувщи в Поморие в малък частен хотел на 250 метра от плажа струва 131 лв. Ако се добавят 20 лв. отгоре клиентът получава малко студио. Тройна стая на първа линия пък излиза 161 лева за целия период.

атрактивни оферти за море в Поморие

Офертите се предлагат в най-популярния сайт, което означава, че цените подлежат на договаряне и дори могат да бъдат по-ниски ако човек направи директно запитване към мястото.

добър рейтинг – ниска цена

Подобни цени обаче не могат да се намерят за различни малки населени места, разполагащи с минерални извори. Така например Белчин, което се намира на по-малко от 60 км. от София офертите са двойно по-скъпи. Там най-изгодното предложение започва от 360 лв. за същия период, за двойна стая. Самостоятелна вила с 4 спални достига почти 2000 лв.

Средно по около 200 лв. излиза двойна стая в един от най-популярните саноториумни градове в България – Хисаря.

Очевидно така наречените „Спа-курорти“ тепърва ще набират сила и популярност, която на този етап се очертава да бъде за сметка на българското черноморие. Въпросът е дали ще ги сполети същата съдба или този път уроците от морския туризъм ще бъдат взети под внимание?!?

автор и фото: Димитрина Пандурова

заглавно фото: Ахтопол

Още свързани теми:

България

Образцовото село с пионерското име – Чавдар

Български потайности – между Средна гора и Стара планина

Пловдив – европейска столица на културата 2019

Пловдив – европейска столица на културата

Рилският манастир – едно от най-добрите места на планетата

Панагюрското златно съкровище пак е в „дома си“

ЮНЕСКО обяви Габрово за град на занаятите

Черноморец – градът с непознатата хилядолетна история, дух и традиции

Първият по рода си културно-исторически парк в света ще бъде в България

Българският замък край Р

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here