SHARE

Разпоредбата е на италианския антимонополен орган, който разпореди новите правила да бъдат преустановени. Организацията бе сезирана от редица потребителски дружества. Ето и обосновката на специалистите:

„Да искаш да ти се плаща повече за основен елемент от договора за въздушен транспорт, какъвто е ръчният багаж, представлява измамно представяне на истинската цена на самолетния билет и вреди на сравняването на цените между превозвачите, което пък подвежда потребителите.“

Първо едната, а след това и другата компания решиха, че пътниците вече ще могат да носят на борда на самолета само една малка чанта, която трябва да се събира под седалката пред тях.

Мотивът за въвеждане на това решение от страна на авиокомпаниите е, че така ще се ограничат забавянията при бординга на самолета.

Испанската асоциация за защита на потребителите организира аналогичен защитен протест като в Италия, но до момента не са предприети по-кардинални мерки.

Дали Италия ще бъде последвана и ще се приложи същата политика и в останалите страни от общността, където превозвачите извършват превози, предстои да видим.

фото: Дейли Експрес

Още по темата:

След Райънеър и Уиз Еър въвежда платен багаж на борда

„Уиз Еър” спира три дестинации от София, пуска една нова

250 евро за отменен полет – толкова отсъди съда в Люксембург

Нова 24 часова стачка на Райънеър ще засегне хиляди пътници

 

Венецианската лагуна и нейните тайни места

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here