SHARE

Заради положителния тест на един служител с коронавирус повече от 100 служители на БМВ няма да работят. Той не е бил в почивка, а е работил в отдел Forschungs- und Entwicklungszentrum (проучвания и развитие), коментира днес говорител на компанията.

Служителят е бил в контакт с около 150 негови колеги от същата дирекция. Всички те ще бъдат под карантина в домашни условия през сладващите две седмици, а цялата служба ще бъде дезинфекцирана.

Заразеният работник е бил в неделя на лекар и сега се намира в болницата. Според информацията той е в добро състояние.

Освен при БМВ в ТВ компанията ПРО 7 също има подозрение за заразен. Все още не става дума за доказан случай, но като превантивна мярка компанията изпраща 200 служители вкъщи. Под наблюдение е служител от Дюселдорф, който е имал контакти в Италия.

Заради коронавируса Мюнхен отвори и гореща телефонна линия

089/233-44740 – този телефон е достъпен от днес на обед. Пет души всеки ден ще дават информация за коронавируса. Линията ще е отворена между 8 и 18 часа, в почивните дни между 10 и 16.

Кметът на града Дитер Ритер коментира:

„Искам да съм сигурен, че сме подготвени в Мюнхен, ще държим хората на града непрекъснато информирани за настоящата ситуация.“

източник: https://www.radioarabella.de/allgemein/coronavirus-in-muenchen-bmw-und-pro-7-schicken-mitarbeiter-nach-hause/?fbclid=IwAR1uRtTjsKnJj3QmHHJK7-Ns9pwxFs7qjbdMygUveYJzl0WO8kfcISxUaAs

фото: Инфо-Портал Бг

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here