Home Новини Панаирът на занаятите в Мюнхен се отменя?

Панаирът на занаятите в Мюнхен се отменя?

69
0
SHARE

Решението ще бъде обявено най-късно утре

Заради коронавируса загубите за града се изчисляват на милиони

Със 1000 изложители от 60 страни и повече от 100 000 посетители, Handwerkmessen (IHM) е най-важният търговски панаир на занаятите в цяла Германия.

Дори и с по-малко посетители организаторите не желаеха да отменят събитието. Планираха се по-сериозни хигиенни мерки. Правителството и властите обаче изразиха опасения, че е твърде рисковано.

С оглед разпространението на заразата струпването на толкова много хора е твърде опасно, коментира Дитер Дор, управляващ директор на организацията Handwerksmessen.

„Решението не е лесно за нас“, заяви и ръководителят на VdK Улрике Машер. „Но първият приоритет е здравето и защитата на всички участници, включително много възрастни хора и хора с хронични заболявания.“

Градът Мюнхен също затяга мерките. Тези, които са били в рискова зона, трябва да останат у дома през следващите 14 дни. Общите разпоредби се прилагат за служителите, които се чувстват болни. Всеки, който е имал контакт с пациент със COVID-19, е инструктиран да стои у дома. Дори и да няма някой от симптомите.

За хотелиерския и ресторантьорския бранш това решение би означавало милиони загуби.

Панаирът в Мюнхен традиционни привлича стотици-хиляди и генерира продажби от три до четири цифри.

Мюнхенският панаир на занаятите има своята 71-годишна история. Тази година по план трябва да се проведе между 11 и 15 март.

източник: https://www.tz.de/muenchen/stadt/coronavirus-muenchen-handwerksmesse-absage-riem-gross-demo-vdk-bayern-13569447.html

фото: Инфо-Портал Бг

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here