Home Новини Роналдо превръща хотелите си в болници

Роналдо превръща хотелите си в болници

70
0
SHARE

Абсолютният рекордьор по отбелязани голове в Шампионска лига, звездата родом от Португалия, играещ в Ювентус, обяви, че превръща хотелите в родината си във временни болници, които да приютят нуждаещите се.

Лечението ще бъде безплатно за хората като самият Кристиано ще поеме всички разходи.

Това включва закупуване на тестове, маски, специално облекло, плюс заплащане и на самите лекари.

Още преди дни португалският национал направи и емоционално обръщение в социалните мрежи, в което призова хората да спазват инструкциите. Футболистът на Ювентус остана също под карантина в дома си след като стана ясно, че негов съотборник е диагностициран с вируса.

В Португалия към момента има регистрирани общо 169 случая, починали няма, въпреки това страната затегна драстично мерките и обяви състояние на „тревога“. Затворени са забавачниците, училищата и университетите за най-малко един месец. Работещи, на които ще се наложи да останат в къщи, за да се грижат за децата си, ще получават две трети от заплатата си, като сумата ще се поделя между работодателя и държавата.

Освен това се затварят временно нощните клубове, на пътниците от туристически кораби се забранява да слизат в португалски пристанища, а посещенията в старчески домове се преустановяват.

Собствениците на барове и ресторанти ще трябва да намалят капацитета на залите си с една трета, за да не се налага клиентите да седят твърде близо едни до други. По същата причина търговските центрове и супермаркетите ще трябва да ограничат посещаемостта.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here