Home Консулт !!! Работа в Чехия – ВНИМАНИЕ!!!

!!! Работа в Чехия – ВНИМАНИЕ!!!

2316
0
SHARE

Това е първото нещо, което виждат всички, говорещи български език на централната гара в Чехия!

Предупреждението е отправено от Посолствотото на България в Чехия. В него се признава за зачестелите измамени и се напомня за множеството случаи, в които българи остават дори без пари за да се върнат обратно в родината си. Признава се и за не малкото оплаквания отново от българи за лошите условия на труд, лошите битови условия, обещаното заплащане, което понякога българските работници не получават.

През последните повече от 20 години стотици-хиляди българи попадаха и продължават да попадат в капаните на непочтени и некоректни фирми за работа. Не един и двама са измамените и днес. В социалните мрежи потърпевшите се опитват да дадат информация, за да предпазят и други хора. Във Фейсбук съществуват и няколко групи, една, от които „ЧЕХИЯ-Измамени от агентури, координатори в Чехия“, в която всеки от своя опит споделя информация.

На гарата в Чехия Посолството на България е поместило и втора табела, в която са изброени не малко съвети, които биха могли да помогнат на тръгналите да търсят по-добър живот в Чешката република.

Ако и вие сте тръгнали към Чехия първо прочетете предупрежденията, направени от Посолството:

Наред с предупрежденията за потециално опасните работодатели има създаден и специален сайт с полезни съвети за различните видове престъпления, на които жертва могат да станат както живеещите в града, така и туристите. Сред тях са джебчийството, но посетителите трябва да внимават и в обменните бюра, и в ресторантите.

https://www.prague.fm/bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/

информацията синтезира: Димитрина Пандурова

фото: Димитрина Пандурова

Още по темата:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here