Home Новини Първата роботизирана протеза

Първата роботизирана протеза

Шанс да проходят имат всички с пареза

173
0
SHARE

Човечеството напредва с още една крачка – първата роботизирана система, която да бъде в помощ на парализирани хора, е вече реалност. Иновацията е дело на японския автомобилен гигант Тойота, като изобретението ще помогне на лица с частична пареза да проходят отново нормално. Предстои системата Welwalk да бъде представена на лечебни заведения в Япония до края на 2017, съобщава агенция Асошийедет прес. Уредът представлява механизирана скоба, която се поставя на пострадалия крак. Тя се задвижва с помощта на мотор, а по този начин потърпевшите се подпомагат в тяхната рехабилитация. От друга страна медицинския персонал ще има възможност да наблюдава и контролира процеса по раздвижване на пациентите с помощта на специална апаратура
Първоначалната такса за наемане на Welwalk е 9 хиляди долара, а месечната такса в размер на 3200 долара. Имайки предвид стандарта на живот в Япония това са напълно нормални цени. Като добавим, че те биха намалили разходите на едно медицинско заведение по възстановяването на пациентите, всъщност са повече от рентабилни, посочват още от Тойота.
Иновативното устройство е разработвано в продължение на години от екип Toyota Research Institute, чиято основна цел е да работи за създаването на технологии с цел подобряване качеството на живот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here