Home Работа в Европа Искате да учите право?

Искате да учите право?

151
0
SHARE

Ето и най-реномираните университети в Европа!
Business Insider стои зад класацията, в която всяка година се прави селекция на най-добрите висши учебни заведения. Критериите, по които се изготвя оценката са два – специалност и регион. Последният списък, изготвен март 2017 г., дава информация за правните науки. В класирането, което дава цялостна репутация на учебните заведения, участват – академичната общност и работодателите, а под внимание се взимат и научните статии и тяхното цитиране. Обикновено първите места в аналогични класации се заемат от американски университети, но разбира се не отстъпват и тези в Европа.
Първото място е за Оксфорд. Британският университет, създаден още през 1167 година, се нарежда на второ място в световната ранглиста, като преди него е само Харвард университи.
Веднага след Оксфорд – номер две в класацията отново е английски университет – Кеймбридж, който съществува още от 1209 и е основан от група учени, напуснали Оксфорд. Възпитаници на това учебно заведение са носители на общо 91 Нобелови награди – повече от всеки друг техен конкурент в цял свят. Струва си да се отбележи още един интересен факт – в годишната класация за качеството на университетите във Великобритания именно Кеймбридж е на първо място, като веднага след това е Оксфорд.
И третото, и четвъртото, и петото място в класацията на Бизнес Инсайдер са заети отново от английски учебни заведения и това са Лондонското училище по икономически и политически науки – трета позиция, четвърта е за Лондонския университет, в чийто аули са учили Махатма Ганди и израелският президент Хаим Херцог, а на пето място е Кинг Колидж.
Единбургският университет в Шотландия, която академична репутация също е на много високо ниво, се подрежда на шесто място, следван от небезизвестния френски – Сорбоната. След него идва холандският Лидън, последван отново от английско учебно заведение – Куин Мери, Лондон. Хайделбергският Ruprecht Karls Universität в Германия е на 10-то място.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here