Home Новини Опасност от нови стачки в Ryanair

Опасност от нови стачки в Ryanair

216
0
SHARE

Днес компанията не успя да стигне до споразумение със своите служители по отношение на заплащането

Предстоят протести в Португалия, а причина за това е, че базата във Фару ще бъде закрита следващата година. Това означава, че 120-те служители, които работят там остават без работа. Те планират 5-дневни стачни действия от 21 август.

Съдбата на базата във Фару няма да е единствена. Подобно закриване е част от новите мерки, които компанията предприема заради финансови затруднения.

Все още няма коментар по темата от страна на авиопревозвача, който е пред сериозни икономически затруднения. Причина за това са и забавянето в доставката на спрените Boeing 737 MAX.

Ако се стигне до нови протести те няма да бъдат прецедент. Само преди 2 години, в разгара на летните отпуски, бяха отменени десетки полети заради протест на служители в Ирландия. Това нанесе сериозни финансови загуби за авиокомпанията.

Потенциалът от стачки стои и за други европейски страни, тъй като работниците изискват по-голям дял от последните печалби. Резултатите от гласуване на пилотите на Ryanair в Ирландия предстоят в петък, докато превозвачът ще започне преговори тази седмица с испанските стюардеси.

В австрийския на Ryanair – Laudamotion, служителите се събраха днес във Виена, за да обсъдят планове за уволнения, в случай че синдикатите отхвърлят намаляване на разходите и промени в списъка на полетите.

Пилотите в базираната в Дъблин Ryanair могат да печелят до 200 000 евро годишно (224 000 долара).

Същевременно друг голям превозвач – British Airways, отчете ръст в печалбите си за последното тримесечие, а служителите са получили увеличение на заплатите с 11.5 %.

Промени в Ryanair предстоят и в дъщерната й компания Лауда, което вероятно ще бъде за сметка на откриването на нова линия в Полша.

фото: Инфо-Портал Бг

източник:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-08-07/ryanair-braces-for-outcome-of-vote-by-pilots-on-possible-strike

Повече по темата:

Свързани теми:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here