Home Новини Новите мигрантски жилища – конфискувани мафиотски домове

Новите мигрантски жилища – конфискувани мафиотски домове

261
0
SHARE

Италианските власти ще настаняват законно пребиваващи мигранти в жилища, които са конфискувани от престъпни организации и лица. Те ще получават домовете безплатно, съобщават местните медии. Предложението за това е направено от Министерството на вътрешните работи, като идеята е дошла след като преди десетина дни се стигна до сериозен сблъсък между полиция и мигранти в централната част на Рим. Повод за конфликта стана опитът на полицията да ги изведе от сграда, в която се бяха самонастанили стотици бежанци. При сблъсъците бяха ранени над 10 души.

Прокуратурата в италианската столица започна разследване на случая – оказа се, че в сградата са отдавани под наем отделни помещения за 10 долара на човек на нощ. Все още не е ясно кой се е облагодетелствал от схемата.

Оказва се, че „превземането“ на празни сгради в Рим е стара практика. Сега предстои полицията да освободи 400 незаконно заети сгради в града. Причина да се изведат незаконно настанилите се мигранти бе, че сградата има нов собственик.

фото: Comunità di Sant’Egidio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here