Home Новини Нова година на два различни континента

Нова година на два различни континента

76
0
SHARE

Представете си първо да бъдете в Сидни, Австралия, където да си кажете „Честита нова година“ под бурните фойерверки… И сякаш с телепортация, малко по-късно, да се озовете в САЩ – в меката на киноиндустрията Лос Анджелис.

Да! Това не е от сферата на фантастиката, а е напълно реално. Компания за частни полети предлага на клиентите си да отпразнуват Новогодишната нощ два пъти, благодарение на часовата разлика.

Компанията Бизнес инсайдер е изчислила, че полетът от Сидни до Ел Ей е с продължителност от 13.5 часа, което, при часова разлика от 19 часа, означава, че имате на разположение 5 часа и 30 минути за празненства.

Уловката е, че за да се насладите на това време продължителността от малко над 13 часа е възможно да се осъществи единствено с частен самолет. За да наемете такъв ще са ви необходими „скромните“ 255 000 долара, или около 31 950 долара на човек, при положение, че на борда са осем души.
Партито започва в 20.00 часа на 31 декември в Сидни, след което към 2 часа на 1 януари купонджиите ще трябва да са по местата си в един от най-известните модели частни самолети – Gulfstream G550. По разписание, самолетът трябва да кацне в Ел Ей около 20.30 часа на 31 декември, което означава, че все още ще имате възможност да се повеселите.

За тази сума по време на полета ще се насладите и на изискана кухня – хайвер, агнешко и омари.

Освен това на борда на самолета има голяма спалня, както и отделни единични легла. 

Въпреки че сумата изглежда доста сериозна, всъщност тя не би била проблем за 2208 души – толкова са милиардерите през 2008 година на списание Форбс, които притежават общо състояние от 9.1 трлн. долара.

Сред тях е и българинът Влад Тенев. Той е съосновател на платформата за безплатна търговия на фондовите борси Robinhood. След набиране на нови инвеститори нейната оценка достигна 6 милиарда долара. Така делът на българина в компанията възлиза на 1 милиард.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here