Home Новини Идея – опасните лица в Германия с електронна гривна

Идея – опасните лица в Германия с електронна гривна

322
0
SHARE

Хора, които са участвали в улични безредици трябва да бъдат с ограничени права на придвижване, е на мнение вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер, който представи предложенията си за избягване на ексцесиите. Повод за тези мерки е приключилата в началото на този месец среща на лидерите от Г-20, която се състоя в Хамбург и по време, на която се стигна до вандализъм.

 фото: diepresse.de

Според германския вътрешен министър така, както футболните хулигани не се допускат до стадионите, така и на войнстващите лица не бива да им се разрешава да се включват в демонстрации.

Bundesinnenminister Thomas de Maiziere (CDU) – фото: spiegel.de

Срещата на Г-20 в Хамбург бе предхождана от масови протести. Близо 100 хиляди души участваха в мирни демонстрации, но същевременно няколстотин крайнолеви раниха около 500 полицаи, палиха автомобили, громиха магазини. Това наложи в Хамбург да бъдат изпратени подкрепления от други части на страната.

Миналата седмица министър Мезиер се обяви и за изготвянето на европейски регистър на крайнолевите екстремисти, които са склонни към насилие. Правосъдният министър на Германия приема една подобна мярка. Според него обаче докато това се случи страните от ЕС трябва да обменят данни за лица, осъдени за насилие.

Именно той коментира, че за срещата на Г-20 в Хамбург целенасочено са пристигнали чужденци, които са търсели само и единствено насилие.

фото: berlinder-currier.de

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here