Home Новини Идва ли потопът?

Идва ли потопът?

103
0
SHARE

Древни цивилизации са изчезвали именно вследствие драстичната промяна на климата

160 млрд. тона лед или това прави 64 млн. олимпийски басейна, са се стопили само за месец в Гренландия. Топенето достига рядко срещан дори и за месец юли мащаб. В момента все още не е достигнато нивото от 2012 г., което се смята за рекорд, но ако продължава с тези темпове ще се повтори, а може дори да го надхвърли.

Оценката е на Световната метеорологична организация към ООН. По-страшното е, че според синоптиците горещата вълна тепърва предстои. Тя няма да се насочи пряко към Гренландия, но ще даде ново отражение върху загубите ва арктически лед.

Според данни от polarportal.dk/ ако ледената покривка се разтопи още има опасност от повишаване на нивото на световния океан с до 7 метра.

Ето и температурните рекорди, които бяха регистрирани в Европа през последната седмица:

Франция, Париж – 42.6 градуса

Германия, Линген – 42.6 градуса

Белгия – 40.6

Холандия – 39.5

Във Великобритания също бе записан абсолютен температурен рекорд.

Според баланса на германската метеорологична служба 2018 г. е била най-топлата година откакто са започнали замерванията през 1881 г. Дали 2019 ще „подобри“ рекорда – предстои да научим в края на годината.

През последните години прави впечатление рязката промяна на климата. В София температурите през лятото остават сравнително по-ниски от обичайното, за разлика от Берлин, където термометрите все по-често се задържат между 30 и 35 градуса.

източници: http://polarportal.dk/en/home/

Още по темата:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here