Home Интересно Старо за ново

Старо за ново

125
0
SHARE

Пригответе €5 хиляди и старата ви кола ще стане нова карета – електромобил

Вече живеем на екологичен кредит, стана ясно тази седмица. От миналата година всеки петък учениците в Европа излизат на организирани протести под надслов Friday for Future. Правителствата в Европа обмислят различни начини за забраната на старите автомобили, които замърсяват градовете.

Френският стартъп Тrаnѕіtіоn-Оnе вече има разработена технология за заместване на стария двигател с електромотор. Тя е подходяща за модели на Фиат, Фолксваген, Рено. За да се внедри, като се добавени всички батерии и консумативи, са необходими 8500 евро. Всеки желаещ обаче да го направи може да ползва държавна субсидия в размер на 5000 евро.

Технологията е подходяща за хора, които искат, но нямат финансовата възможност да си купят нов електромобил. Тя е подходяща и би могла да замени старите коли.

15 дъpжави от ЕС cа въвели данъчни cтимyли за покупка на електромобил – като нулево ДДС, по-ниски общински данъци, безплатно зареждане и други.

Отделно в САЩ, Великобритания, Холандия и Фpанция покупката на коли на ток се подпомага от държавата с помощ междy 5000 дe 10 000 евро.

Очаква се в следващите 10 години десетки градове в Европа да забранят напълно движението на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here