Home Новини Екстрадират в сряда заподозрения за убийството на Виктория Маринова

Екстрадират в сряда заподозрения за убийството на Виктория Маринова

67
0
SHARE

21-годишният мъж бе заловен в град Целе, Германия където пред германските власти е признал, че е убил, но не и че е изнасилил русенската журналистка Виктория Маринова. Веднага след задържането институциите в Германия влязоха в контакт с българското правосъдно министерство, за да се уреди физическото предаване на Северин Красимиров. Той трябва да пристигне с полет от Франкфурт, под конвой на служители от „Съдебна орана“.

Признанията на Красимиров нямат процесуална стойност по българския НПК и ще трябва да бъдат потвърдени и от българските разследващи органи. Веднага след като пристигне в България на младия мъж ще бъдат повдигнати обвинения за изнасилване, представляващо особено тежък случай и умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Първо обаче предстои Красимиров да бъде изправен пред Русенския окръжен съд с искане за постоянното му задържане.

Ако той се признае за виновен и по двете обвинения може да се „спаси“ от доживотен затвор, тъй като делото ще се гледа по съкратена процедура.

Информацията е на БНР.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here