Home Новини Български електромобил – търси се инвеститор

Български електромобил – търси се инвеститор

134
0
SHARE

Електромобилът носи името „Ютилити“

Предназначен е за централните части на големите градове, като поръчката на всяка бройка – размер, мощност, капацитет на батериите, може да се променя в зависимост от желанията на клиента. По принцип самите батерии могат да бъдат с капацитет между 11 и 30 киловатчаса и да осигуряват пробег между 150 и 300 километра.

Търсеното финансиране ще бъде с първично предлагане на акции на Българската фондова борса.

Зад идеята за електромобила стои Росен Даскалов*. Той представи два възможни варианта. Идеята е шасито и батериите да се сглобяват в Русе, а финалното асемблиране да бъде в Германия. Именно оттам е предвидено да се купуват електромоторът, електрониката, някои ключови компоненти и спирачната система.

Други детайли от каросерията пък ще се правят в Швейцария.

Друг модел, който бе демонстриран е и градско бусче, поръчан от Индия като превозно средство, което прилича на количка за голф. Тези модели са абсолютно опростени, но за сметка на това имат добра цена.

2020 г. пролетта ще бъде показан прототип на микробус с общо тегло до 3.5 тона. Други проекти са автобус с капацитет до 36 души, камион и хибридно превозно средство, което ползва бензинов двигател и електромотор.

*Още за Росен Даскалов, който стана известен с разработката на проект за български спортен суперавтомобил „Син карс“ може да прочетете тук:

https://utroruse.com/article/753787/

фото:
DUNAVMOST.com

Още в рубриката:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here