Home Култура и Туризъм „Будни сънища“ – изложба на две българки във Франкфурт

„Будни сънища“ – изложба на две българки във Франкфурт

172
0
SHARE

Експозицията се открива на 20 септември във Франкфурт от генералния консул на България Стефан Димитров

Общият проект, озаглавен „Будни сънища“ е на Соня Русков, живопис и Вяра Панчева 3D (скулпторни) обекти. Всъщност техните творби по-рано бяха представени в галерия Азур, Белгия, а сега ще могат да бъдат видени в галерия Вестенд, Франкфурт на майн.

Ценителите на изкуството от Франкфурт ще имат възможност да се насладят на творчеството на двете изключителни българки, които живеят и творят от дълги години извън пределите на България (Германия и Франция).

Соня Русков

Соня Русков е завършила Художествената Академия и живее в Германия. Чрез акцентирането върху живописта, което подробно и всестранно може да се проследи в тази експозиция, Соня Русков е намерила изразителната форма, която се различава от предметния формализъм на по-раните й творби. Картините на художничката отразяват нейния индивидуален свят и ни подтикват към диалог. В тях са отразени многообразието на идеите, които са свързани с актуални теми, като красотата на природата, социалната релативност и отчуждението.

Вяра Панчева е завършила Художествената Академия и живее в Париж. Художничката следва своя собствен творчески път като свързва аналитичното и абстрактното изкуство с класическите традиции, използвайки различни техники и материали. В нейните работи преобладават емоциите и фантазиите, които се изразяват в безкрайни цветови гами и нюанси. Произведенията й са съставени от различни медии: колажи, текстил и инсталации.

Вяра Панчева

Вяра Панчева ни презентира една селекция от тридимензоинални творби, които са инспирирани от старите традиции, но същевременно са и съвременно интерпретирани.

„Будни сънища“ ще продължи един месец – до 20 октомври 2019 г. в галерия Вестенд на Schubertstr. 14 във Франкфурт на Майн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here