Home Новини Бавни стъпки към нормализиране в Германия

Бавни стъпки към нормализиране в Германия

1622
0
SHARE

От 20 април могат да отворят магазини до 800 кв.м. в тfва число автокъщи, магазини за колелета, книжарници. Всички те обаче трябва да имат гарантират спазването на строга хигиена.

Фризьорските салони остават затворени до 4 май.

Ето и останалите мерки, които ще важат до 3 май. С други думи – те ще действат 14 дни и след това ще бъдат актуализирани отново спрямо промяната и развитието на заболеваемостта.

Остава изискването за спазване на дистанция от минимум 1.5 метра. Носенето на маски не е задължително, но е препоръчително в градския транспорт и закрити пространства.

Училищата

Предстои да се отворят поетапно от 4-ти май. Приоритет трябва да се даде на учениците, на които им предстои да положат изпити, както и тези, които завършват.

Със седмица по-късно ще се отворят училищата в Бавария – на 11 май. Причината е, че провинцията е най-силно засегната от вируса.

Забранени остават църквите, синагогите и джамиите.

Препоръчва се въздържане от лични пътувания – както вътрешни, така и външни.

Ресторанти, барове и клубове остават затворени на този етап за неизвестен период. От тази сфера могат да работят само обектите, които доставят храна за вкъщи.

Провеждането на големи събития, фестивали и концерти се забранява до 31 август. Футболните срещи също попадат в тази категория.

източник: https://www.sueddeutsche.de/politik/coronavirus-regeln-erlaubt-friseur-geschaefte-schutzmasken-1.4878293

фото: bild.de

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here