Home Новини Привърженик на Хитлер, убил полицай, с тежка присъда

Привърженик на Хитлер, убил полицай, с тежка присъда

414
0
SHARE

За обществеността и медиите той е просто Волфганг П. – крайнодесен екстремист, член на групировка, която все още симпатизира на Адолф Хитлер и германския Райх, въпреки че движението е забранен още през 1945 г.

Днес Волфганг бе осъден на доживотен затвор за убийство, тъй като миналата година при претърсване на дома му за незаконно оръжие той стреля по полицаите убива един от тях и ранява други двама.

Делото продължи по-малко от година, а процесът бе решен днес от съда в Нюрнберг. Самият обвиняем влезе в съда с усмивка, съобщават германските медии.

Въпреки че защитата пледираше, че престъплението е извършено от небрежност, магистратите отсъдиха, че става дума освен за убийство и за два опита за убийство.

Въпросното движение, на което е член Волфганг П. – „Граждани на Райха“, вярва, че съвременната държава Германия е нелегетимна.

След извършеното убийство движението е поставено под наблюдение от германското контраразузнаване. Смята се, че то може да има до 900 членове.

info & foto: http://www.spiegel.de/panorama/justiz/reichsbuerger-prozess-in-nuernberg-lebenslange-haft-fuer-angeklagten-a-1174210.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here