Home Интересно Махмурлукът в Германия се смята за болест

Махмурлукът в Германия се смята за болест

401
0
SHARE

Ако сте имали тежък запой то не забравяйте, че може и да не отидете на работа

Неявяването на работа заради тежко препиване се смята за болест. Това не е виц, а решение на най-високо ниво – в случая съда във Франкфурт. Според магистратите махмурлукът временно променя състоянието на телата ни, поради което може да се смята за болест.

До този казус се стигна след като фирма, която продава напитки против махмурлук, бе дадена на съд заради рекламата на своите продукти.

Ищците твърдят, че въпросният производител е направил незаконни твърдения, които засягат здравето на хората. Съдът прие мотивите на ответната страна, че въпросните продукти нито педотвратяват болест, нито пък лекуват.

Ето какво още пише в заключението на съда:

„Под болест трябва да се разбира дори малкото и временно нарушение на нормалното състояние на тялото или нормалната телесна активност. Следователно при махмурлука се съдържат обичайните странични ефекти на една болест, включително умора, главоболие и повръщане”.

Това дело бе гледано малко преди началото на Октоберфест в Мюнхен.

фото: Инфо-Портал Бг

източник: https://www.bild.de/ratgeber/gesundheit/schmerzportal/alkohol-kater-frankfurter-gericht-befindet-kater-als-krankheit-64894052.bild.html

заглавно фото: iskra.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here