SHARE

Едно от децата е на служител на компанията Webasto

Всички заразени са на лачение в клинаката в Швабинг, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Заразено е и друго дете на служител на Webasto от Siegsdorf (област Traunstein). То е било диагностицирано още миналата седмица. Семейството има общо три деца, две от които сега са болни. Най-голямото, което е 5-годишно, е с положителен тест миналия петък. Според властите мъжът и двете болни деца са в стабилно здравословно състояние.

Цялото семейство е под карантина в областната клиника в Тростберг. От самото начало главният лекар на болницата предположи, че и петимата членове на семейството носят вируса. За да се прекъсне веригата на инфекцията, те са били настанено веднага в болничното заведение. Говорител на Министерството на здравеопазването съобщи, че се прилага ежедневен тест, за да се провери дали патогените все още се откриват при пациентите. Докато тези тестове все още могат да открият коронавирусите, пациентите ще остават в клиниката.

12 са общо заболелите от коронавирус в цяла Германия Патогенът за вируса досега е открит при общо осем служители на автомобилния доставчик Webasto в Стокдорф, близо до Мюнхен. Освен това са заразени двама души, които са излетели извън китайския мегаполис Ухан през уикенда. Те ще се лекуват във Франкфурт.

Централата на Webasto в Стокдорф остава затворена за по-дълго време Централата на Webasto остава затворена. Наредбата, първоначално планирана до днес, ще бъде удължена до 11 февруари, съобщиха от компанията. Първопричинител на инфекциите във фирмата беше китайски служител, пътувал до Стокдорф за семинар. Междувременно изпълнителният директор на Webasto Холгер Енгелман съобщава пред BR, че децата на служителите не трябва да ходят в детски градини или училища, а автосервизите не приемат коли от служители на Webasto.

фото и източник:

https://www.br.de/nachrichten/bayern/zweites-kind-in-bayern-mit-coronavirus-infiziert,RpSp6O3

Още по темата:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here