Home Новини Турция арестува още двама германци

Турция арестува още двама германци

282
0
SHARE

„На 31 август двама германски граждани бяха задържани в Турция по политически причини“, съобщи говорителката на германското външно министерство. Тя обяви, че арестите са потвърдени от полицията, а не от властите в Анкара. Това се е случило на летището в курорта Анталия като генералният германски консул в Измир е бил информиран от неправителствени организации. Все още германските власти не са устатовили контакт със своите граждани.

Отношенията Берлин-Анкара стават все по-напрегнати. Общо 55 души към този момент са задържаните германски граждани в Турция, като 12 от тях са по политически причини, съобщават медиите във Федералната република.

Вече 200 дни в ареста е и кореспондентът на Ди Велт Дениз Юджел. Той, както и много други европейски граждани, бяха задържани в Турция през изминалата година и обвинени в участие в неуспешния преврат срещу президента Реджеп Тайип Ердоган.

Неотдавна Германия предупреди своите граждани да не предприемат пътувания до Турция, тъй като не може да се гарантира сигурността им.

фото: https://www.vigotour.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here