Home Новини Смъртна Присъда за Терориста

Смъртна Присъда за Терориста

60
0
SHARE

На връх Хелоуин Сайфуло Хабибуваевич Саипов се вряза с пикап в тълпа пешеходци в Ню Йорк. Загинаха 8 души, а 12 бяха ранени. Вече е заловен и предстои процес срещу него.
Днес американският президент Доналд Тръмп заяви: „Терористът от Ню Йорк беше щастлив, когато поиска да закачи знаме на Ислямска Държава в болничната си стая. Той уби 8 души, тежко рани 12. Трябва да получи смъртна присъда.“

Дали начинът за борба с екстремистите е да им се отговори със смъртни присъди? Това е дълга дискусия. Но преди всичко това е резултатът, а не причината. Как вече 5-та година светът се бори с Ислямска Държава и не може да я победи? Означава ли, че тази организация е по-силна от Третия Райх или може би светът не се бори толкова колкото твърди? Ако погледнем малко по-съсредоточено ще забележим, че ИДИЛ не са банда камилари, а работят с високи телекомуникационни технологии и въоръжение. Това означава, че някой ги снабдява с тях. Не може всеки да има достъп до сателитна комуникация, без да може проследен и посетен от съответните органи. Може би истината се крие в това, че подобни организации винаги се подкрепят от една или повече държави? За справка Сивите Вълци, муджахидините.. Следователно какъв е изводът?
Може би проблемът е, че Владимир Путин не се хвана на блъфа на Обама в Украйна и не позволи да бъде въвлечен във война. И сега няма конфликт, който да е достатъчно сериозен, за да предизвика коледни покупки на щанда на оръжейния сектор. И ИДИЛ са единствената алтернатива …. към този момент. Дали затова са толкова непобедими вече 5 години? Оставяме на нашите читатели сами да намерят отговора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here