Home Новини Скандинавски туристи убити в Мароко

Скандинавски туристи убити в Мароко

208
0
SHARE

Телата на 24-годишната Дейн и нейната норвежка приятелка бяха открити в понеделник в района на Атласките планини. Те са били на излет с палатки в популярната туристическа зона, в подножието на връх Тубкал. Според следователите една от двете млади жени е била обезглавена.

Още в понеделник, часове след намирането на телата, е арестуван и първият заподозрян. В полицията са разпитани още трима, за които има подозрения, че са свързани в мрежа. При разпитите е установено, че те са част от Ислямска държава и са положили клетва за вярност в джихадистката организация.

При по-нататъшните арести и обиски са задържани общо 13 души в различни градове в страната, съобщават от отдела за борба с тероризма. Всички са разследвани за връзки с „авторите на този терористичен акт“, както го определиха мароканските служби. По време на претърсванията са намерени оръжия, военни униформи и материали за изграждане на взривни устройства.

фото и източник: https://www.t-online.de/nachrichten/ausland/id_84986174/terror-in-marokko-weitere-festnahmen-nach-mord-an-touristinnen.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here