Home Новини Свободна продажба на марихуана за развлекателни цели – къде?

Свободна продажба на марихуана за развлекателни цели – къде?

209
0
SHARE

Първата държава в света където може да се купи марихуана под контрола на държавата, но абсолютно свободно и просто за развлечение, е Уругвай. 16 аптеки в цялата страна ще продават от този вид трева на цена от 1.30 долара за грам. Има ограничение за количеството – максимум до 10 грама на седмица, като всеки желаещ да употребява ще бъде вписван предварително в потребителски списък. От май насам вече са желаещите са 5000 души.

Продажбата на този вид дрога в Уругвуай стана възможно след приет закон още преди 4 години от президента Хосе Мухика, който легализира сдобиването с канабис по няколко начина – отглеждането на марихуана в домашни условия или в кооперативи, и продажбата в аптечната мрежа. Последният вариант не влезе в сила досега, тъй като аптеките бяха на противна позиция.

Населението на Уругвай наброява 3.4 милиона души, много от които европейски емигранти. Държавата е известна със своите 650 км. уникална плажна ивица. Наред с това има атрактивни данъчни стимули, като например освобождаване от данък на доходите от чужбина за 5 години.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here