Home Новини Ръководителят на разузнаването поема консулството на България в Мюнхен

Ръководителят на разузнаването поема консулството на България в Мюнхен

212
0
SHARE

Ген. Драгомир Димитров, който бе част от екипа на посланик Меглена Плугчиева в Берлин преди 10 години, отново се завръща към дипломацията. Рокадата е съгласувана с президента Румен Радев.

Да припомним, че Димитров е ръководил РДВР във Велико Търново. През 2012 президентът Росен Плевнелиев го назначи за директор на Националната разузнавателна служба. Малко по-късно обаче НРС бе девоенизирана със закон и през 2015 г. генерал майорът стана генрален директор на новата вече Държавна агенция за разузнаване, като мандатът му бе 5-годишен (до 2020).

Както коментираха българските медии Димитров е ръководителят на спецслужбата, която е предоставяла най-качествената и вярна информация за външните опасности пред България.

Позицията генерален консул на Мюнхен бе овакантена през май 2017 г., когато Антоанета Байчева бе отзована в България. Оттогава досега временно изпълняващ длъжността бе Милко Милушев, който преди това бе заместник-консул.

Една от задачите, които трябва да реши новоназначеният консул е дали услугите, които се предоставят за българи ще продължат да се извършват в „гаража“, както наричат всички сегашната постройка или ще демонстрира уважение към сънародниците и ще отвори първия етаж от сградата, в която ще помещава консулството на ул. Walhallastraße 7.

фото: 168 часа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here