Home Новини Отново удар в Европа, този път в Барселона

Отново удар в Европа, този път в Барселона

1432
0
SHARE

Според местните издания жертвите са 13 има и много ранени, вследствие на „голяма катастрофа “, която по-късно бе определена като умишлена. Причината – познатият маниер от Франция, Германия, Великобритания и Швеция – микробус  е атакувал една от най-популярните пешеходни и търговски улици. Според очевидци след сблъсъка шофьорът е избягал.

Според последната информация шофьорът на вана се укрива в ресторант, където вероятно са взети и заложници.

Аварийните служби на Каталуня призоваха населението да избягва района на едноименния площад. Десетки клиенти са затворени в заведенията, след като полицията отцепи района и нареди на местните да не напускат обектите. Някои места са затворили като превантивна мярка още преди нареждането на органите на реда. Наред с това са затворени метростанциите и жп гарите в непосредствена близост до мястото.

Всичко това се случва 13 години след най-смъртоносната съвременна терористична атака – на гара Аточа, където ислямисти, повечето от Северна Африка, взривиха бомби на мадридската гара, отнемайки живота на 191 души, сред които и четирима българи. Ранени бяха над 1800 човека.

фото: http://www.watson.ch/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here