Home Новини Мюнхен – пенсионер хвърли 50 хил. евро от балкона

Мюнхен – пенсионер хвърли 50 хил. евро от балкона

982
0
SHARE

83-годишният мъж е бил измамен от фалшиви полицаи в Мюнхен

Медиите го определят като сценарий за филм и сигнализират, че това е нова вълна с измами, които стават все по-често. Само в рамките на тази седмица полицията в Мюнхен вече е регистрирала повече от 100 обаждания за измамници, повечето от оплакванията идват от възрастни хора. Последната измама в Мюнхен е регистрирана на 20 август в Solln, посред бял ден. Разследва се българо-румънска банда. Потърпевшият е 83 годишен мъж, който е бил убеден да хвърли 50 хиляди евро на мъже, представящи се за полицаи.

Друг тип измами, които са регистрират отново с пенсионери е като измамниците се представят за майстори. Те успяват да убедят възрастните хора, че трябва да извършат даден ремонт. Влизайки в дома мошеникът оставя вратата отворена за неговия помощник. След това той имитира проверка на тръбите в банята, докато вторият извършител успява да прерови апартамента, задигайки бижута и пари на стойност 10 хиляди евро.

Полицията на Мюнхен призовава ако някой има информация да се обади на 089-29100.

източник: https://www.abendzeitung-muenchen.de/inhalt.geld-vom-balkon-geworfen-falsche-polizisten-in-muenchen-rentner-um-50000-euro-geprellt.350f5ac4-caa8-4f1f-9a54-1d6418656fdb.html

фото: FAZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here