Home Новини Минута мълчание тази вечер в памет на жертвите

Минута мълчание тази вечер в памет на жертвите

81
0
SHARE

След атаката в Лондон

Британската полиция обяви имената на двама от извършилите на нападението в центъра на Лондон.

фото: Канал 3

Хурам Шазад Бут, 27 годишен, пакистанец, работел е в публичния транспорт, женен с деца; преди време е участвал в документален филм на Channel 4 за ислямски екстремисти, съобщава Би Би Си. Познат на службите за сигурност, които обаче не са разполагали с информация за готвен удар с негово участие.

Рашид Редуан, известен още и като Елхдар, 30 годишен, не е известен на полицията с незаконни действия. Самият той за произхода си твърди различно – че е мараконец, че е либиец.

Самоличността на третия нападател все още се установява.

След първоначалното съобщение, че няма пострадал българин, се оказа, че един сънародник е в болница. Състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му.

По последни данни жертвите от съботното нападение са 7.

18 от общо 48-те ранени все още са в критично състояние.

Още по темата:

50 хиляди души се върнаха отново на Манчестър Арена за благотворителния концерт на Ариана Гранде и много други поп-звезди. Безплатни билети са били запазени за 14 200, които са присъствали на първия концерт на 22 май. Всички приходи – общо 11 милиона евро, ще бъдат дарени на фонда We Love Manchester, създаден след нападението от градския съвет съвместно с Британския Червен кръст.

фото: Нова ТВ

Тази вечер във Великобритания ще бъде запазена минута мълчание в памет на жертвите на атаката.

фото Лондоно – bostom.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here