Home Новини Край на роуминга

Край на роуминга

Само три месеца ни делят от историческото събитие

31
0
SHARE

След като години наред особено българските оператори налагаха невероятно високи такси за роуминг, които достигаха до 3 лв. на минута, само след 3 месеца това вече ще е история. Роуминг таксите, които досега заплащаха всички европейски потребители при мобилни разговори зад граница отпадат от 15 юни тази година. Добри новини има и за ползватели на интернет – тегленето на един гигабайт в чужбина също поевтинява от 8.50 на 7.70. Цената пада на 6 евро от януари 2018 г., а до 2021 година трябва да ставе 2.50 евро за гигабайт.
Страните-членки на ЕС се споразумяха цената на минута разговор, които провеждат потребители в други държави в Европейския съюз да не надвишават тези, които плащат в собствената си страна. Това ще рече, че ако един българин един разговор му се таксува по 0.22 ст. на минута, толкова ще плати, независимо в коя държава в рамките на Евросъюза се намира.
Таксите ще се ревизират на всеки две години и при нужда ще има промени. Първият анализ за въздействието на ценовата реформа ще е в края на 2019 г., съобщиха от Европарламента.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here