Home Социален живот Здраве Коронавируса – обобщение досега

Коронавируса – обобщение досега

110
0
SHARE

Първи случай на заразен в европейските институции – става дума за служител от Европейската агенция по отбрана.

Европейската централна банка отменя всички събития до 20 април.

В Белгия досега общо заразените са 23-ма. Страната предупреди и за фалшиви новини по темата, които засилват паниката, тиражирайки неверни данни.

В Европа броят на заразените продължава да се покачва. Унгария и Словения обявиха за първи случаи и на тяхна територия, а Гърция съобщи за общо 10 заразени.

В момента в цял свят има регистрирани над 92 хиляди случая на заразени в общо 70 страни, но оказва се, че България не попада в този списък, поне според официалните източници.

В Северна Италия училищата и университетите вече са затворени, като правителството се готви тази мярка да се приложи до средата на този месец за цялата страна. Отменят се концерти, мачове ще се играят без публика, затварят се киносалони, театри, няма да се провеждат изложения, конеференции, конгреси.

Броят на починалите в Италия вече е 79, но властите уточняват, че това са пациенти на възраст между 55 и 105 години, които са имали и други заболявания.

В Китай броят починали вече е над 3000, но броят на оздравелите пациенти е 52 хиляди.

Заради коронавируса Луфтханза спира над 150 самолета от общо близо 780. Ройтерс съобщи, че германският авиопревозвач удължава спирането на полетите до Китай до 24 април, до Техеран до 30 април и намалява полетите до Северна Италия заради епидемията.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here