Home Новини И в Рим се стигна до сблъсъци между бежанци и полиция

И в Рим се стигна до сблъсъци между бежанци и полиция

333
0
SHARE

Водни оръдия и палки се наложи да използва италианската полиция за да разпръсне бежанците, които бяха окупирали малък Римски площад. Мястото е в непосредствена близост до главната жп гара Термини. „Ние сме бежанци, а не терористи“ – този надпис можеше да се види на площада, който е осеян със счупени пластмасови столове, преобърнати кофи за боклук, матраци. Някои от протестиращите са хвърляли камъни и бутилки по органите на реда, други са били с газови бутилки. Арестувани са двама души, като са пострадали най-малко 13, по информация на организацията „Лекари без граница“. Според тях повечето от протестиращите са жени, като е имало и семейства с деца.

Причината за ескалиралото напрежение е несъгласието да напуснат сградата, където около 1000 бежанци са се самонастанили, а полицията ги извежда от няколко дни насам, тъй като съдът разпореди тяхното извеждане. Сградата, която е построена през 50-те години, беше купен от фонд за недвижими имоти.

Бежанците са основно от Еритрея и Етиопия и са получили убежище, но са отказали да приемат квартирите, които им предоставя правителството.

фото: T-Online

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here