Home Новини Инвестиция в диаманти – защо не?

Инвестиция в диаманти – защо не?

265
0
SHARE

През тази седмица стана ясно, че цените на необработените камъни стремглаво падат

Сега е моментът ако имате средства, които се чудите в какво бихте могли да инвестирате, то можете да купувате диаманти. Цените на необработените камъни падат стремглаво надолу, като информацията идва от две големи компании. Според тях този тренд ще продължи, а вероятните причини са злоупотребите от страна на обработващите компании, които често завишат изкуствено цените. Друг фактор, който оказва влияние е недостатъчното финансиране, причинено от затварянето на Antwerp Diamond bank. Запознатите знаят, че в Белгия се намира една от най-влиятелните диамантени борси, а банка Антвертпен беше основен кредитор за фирмите в тази промишленост. Впрочем в холандския град има и търговска улица, на която се предлагат само и изключително от благородните камъни.

Специалистите сравняват този спад със скорошните загуби на нивата на суровия петрол.

Още любопитни факти по темата:

* Tiffany регистрира разочароващи продажби по време на коледните празници през 2016.

* През Коледата на 2014 Мюнхенският хотел „Чарлз“ имаше специално новогодишно тържество с тема „Нощта на диаманта“. Един от гостите получи и истински камък на стойност 2500 евро. Цената на куверта за това ВИП-парти бе 350 евро.

* По същото време на 2014 г. в руска мина беше открита скала, съдържаща 30 хиияди миниатюрни диаманта. Макар че находката е много ценна заради големината си, камъните не са могли да бъдат обработвани. По тази причина са били дарени на Руската академия на науките.

 

http://www.mediapool.bg/tsenite-na-diamantite-padat-news262435.html

 

Къс скала в зелено-червени оттенъци, изкопан в руската мина „Удачная”, съдържа 30 000 миниатюрни диаманта, съобщи „Лайв сайънс”, цитирано от БТА. Късът скала е дарен на Руската академия на науките, защото заради миниатюрния си размер диамантите не могат да бъдат използвани като скъпоценни камъни.

 

Находката обаче е много ценна. „Много вълнуващо е, че в камъка има 30 000 мънички идеални октахедрона, а не един голям диамант”, заявява  Лари Тейлър, геолог от университета на Тенеси, който представи откритието пред  Американския геофизически съюз. „Сякаш са се образували мигновено”.

 

Концентрацията на диаманти в камъка е милиони пъти по-голяма от типичната за диамантена руда, където средното е от 1 до 6 карата на тон. Каратът е равен приблизително на една пета от грама.  Необичайното количество диаманти и необичайното оцветяване на камъка в зелено и червено ще даде насоки за земната геоложка история, както и за произхода на скъпоценните камъни.

 

Смята се, че диамантите се образуват дълбоко под земната повърхност, в мантията между кората и ядрото. Експлозивните вулканични изригвания след това изваждат части от богата на диаманти мантия по-близо до повърхността. Повечето скали от мантията обаче се разпадат в този процес и остават само кристалите. Късът от мината „Удачная“ е сред редките, оцелели на шеметното пътешествие.

 

Един от новогодишните гости на мюнхенския хотел „Чарлз“ ще се сдобие с диамант на стойност 2500 евро. Скъпоценния камък ще бъде поставен в чашата за шампанско на един от гостите

Темата на новогодишното тържество ще бъде „Нощта на диаманта“, а ястията, които ще предлага ресторантът ще бъдат с имена като „Брилянтът от морското дъно“ и „Сух диамант“. Деликатесите ще варират от хапки от специален вид раци, бодливи омари и кнедли със скариди.

Преди официалната 8-степенна вечеря гостите ще бъдат поканени на „Прием диамантено шампанско“. Всеки един от присъстващите ще открие на дъното на чашата си за шампанско кристал, но само един ще получи истински диамант на стойност 2500 евро. По-късно експерт бижутер ще провери всеки един кристал, докато не открие скъпоценния камък, пише БГНЕС.

Изненадата на хотела е благодарение на партньорството му с бижутерската компания Bucherer. Билетът за новогодишното тържество струва 350 евро, като в него са включени коктейл, 8-степенно меню, парти с джиджей и концерт на Боб Чисхолм. Преди 3 години

Билетът за новогодишното парти е 350 евро

По Коледа преди 3 години

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here