Home Новини Има ли отрова в бебешките храни в Германия и още за изнудването

Има ли отрова в бебешките храни в Германия и още за изнудването

469
0
SHARE

Около 50 годишен мъж е изпратил заплашително писмо до почти всички големи вериги в Германия (Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Muller, Edeka, Norma и Rewe), че е отровил бебешката храна. Писмото е получено още на 16 септември като той е конкретизирал и в кой точно магазин в гр. Фридрисхафен могат да се намерят отровените бебешки пюрета. След спешна специализирана акция, в която са иззети всички храни, проверката е установила действително наличие на отрова – етилен гликол, съставка, която се използва в антифриз и спирачни течности, силно токсична и в големи количества може да причини сериозни увреждания.

За да спре да трови храните мъжът е поискал 10 млн. евро.

Полицията разполага с видео запис на издирвания за сега предполагаем извършител, като по медиите бяха разпространени снимки. Органите на реда молят хората да съдействат, има обявена и гореща линия за сигнали, на която вече има подадени 650 сигнала.

Изнудвачът действа по точен план. Той е поставял отровата в продукти на различни производители. Писмото с исканията си мъжът е изпратил както до полицията, така и до концерните, като той твърди, че стоката освен в Германия е вече и в чужбина. Освен това той заплашва да отрови неопределено количество храни както на немски търговци на дребно в страната, така и извън нея.

заглавно фото Web.de – Неофициална снимка на предполагаемия мъж от супермаркет в Фридрихсхафен

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here